Αγροτική επιχειρηματικότητα


Η αγροτική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα ελκυστικό και πολλά υποσχόμενο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης. Νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες δραστηριότητες καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο, ικανά να σας προσφέρουν μια καλή πηγή εισοδήματος και οικονομικής ανεξαρτησίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη στροφή προς την αγροτική επιχειρηματικότητα, η οποία τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου.

Παρόλα όμως τα θετικά επιχειρήματα και πλεονεκτήματα που υπάρχουν, η σύγχρονη αγροτική επιχειρηματικότητα δεν είναι τόσο εύκολη, όπως κάποιοι νομίζουν ή θέλουν να την παρουσιάσουν. Όσοι βρίσκεστε στον χώρο της αγροτικής επιχειρηματικότητας έχετε ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες προβλημάτων, τα οποία συνδέονται: 1. Με τις γενικές αρχές της επιχειρηματικότητας, 2. Με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Με απλά λόγια, Και στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ισχύουν οι αρχές, οι κανόνες και οι νόμοι της αγοράς και των επιχειρήσεων. Και στην αγροτική επιχειρηματικότητα υπάρχουν ο επιχειρηματίας, η επιχείρηση, το προϊόν, η ποιότητα, ο ανταγωνισμός, ο πελάτης. Εκείνο που αλλάζει μόνον στην αγροτική επιχειρηματικότητα, είναι ο χώρος άσκησης της δραστηριότητας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνιση. Όταν αναφερόμαστε στην αγροτική επιχειρηματικότητα δεν αναφερόμαστε μόνον στην καλλιέργεια της γης ή τον πρωτογενή αγροτικό τομέα. Αναφερόμαστε στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, τα οποία προσφέρουν πολλές ευκαιρίες επιχειρηματικής επιτυχίας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα προαναφέραμε, οποιαδήποτε προσέγγιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα πρέπει να διέπεται από τις αρχές και τους κανόνες που ισχύουν και στην ευρύτερη επιχειρηματικότητα. Είτε ως απλοί αγρότες, είτε ως επιχειρηματίες, όσα περισσότερα μάθετε για την επιχειρηματικότητα, τόσο καλύτερα θα οργανωθείτε, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό και τόσο καλύτερα θα αναπτύξετε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Copyright © 2010 - .:: Experts Academy ::.