Παράγοντες επιχειρηματικής επιτυχίας


Έρευνες και μελέτες ετών δείχνουν, ότι οι επιχειρήσεις για συγκεκριμένους λόγους επιτυγχάνουν και για συγκεκριμένους λόγους αποτυγχάνουν. Οι λόγοι αυτοί είναι γνωστοί και σχετίζονται τόσο με τις γνώσεις και την ικανότητα του επιχειρηματία, όσο και με  την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης. Το ευχάριστο είναι πως οι λόγοι αυτοί μαθαίνονται και η γνώση τους αποτελεί σημαντικό εφόδιο επιχειρηματικής επιτυχίας.

Είτε είστε επιχειρηματίες, είτε είστε υποψήφιοι επιχειρηματίες, μαθαίνοντας αυτούς τους λόγους, μπορείτε να λειτουργήσετε επιχειρηματικά καλύτερα και να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας. Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν τα παραπάνω τα συνδυάσετε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης επιχειρηματιών, το οποίο αναπτύσσει την επιχειρηματική σκέψη, την επιχειρηματική δράση και διαμορφώνει επιχειρηματική νοοτροπία.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις βασικές ενότητες:

Η πρώτη ενότητα έχει άμεση σχέση με τον ίδιο τον επιχειρηματία. Τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο δράσης, τις συνήθειές του, τη νοοτροπία του, τη συμπεριφορά του, τις ψυχικές αρετές και τις ψυχικές αντοχές του. Πως δηλαδή ο επιχειρηματίας θα μάθει να διαχειρίζεται πρώτα τον εαυτό του και εν συνεχεία την επιχείρησή του. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει το κομμάτι της ψυχολογίας, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο να διδαχθεί. Λίγοι το γνωρίζουν καλά και ακόμη πιο λίγοι μπορούν να το διδάξουν. Είναι όμως η πιο σημαντική ενότητα, καθώς αποτελεί το 80% της επιχειρηματικότητας. Είναι η ενότητα που αναπτύσσει και προωθεί την επιχειρηματική διάθεση, την επιχειρηματική σκέψη και την επιχειρηματική δράση.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τις γνώσεις του επιχειρηματία για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης, την οργάνωση και τη διοίκησή της. Πώς να τη δημιουργήσει, σε ποιες λειτουργίες να εστιάσει και σε ποιους τομείς-κλειδιά να δώσει έμφαση, ώστε να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα. Δηλαδή, πως η επιχείρηση θα είναι πιο παραγωγική, πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή την παραγωγή των προϊόντων της επιχείρησης. Δηλαδή, τι προϊόντα θα παράγει και πως θα τα παράγει ποιοτικά, οικονομικά και σε μεγάλες ποσότητες, τα οποία θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την επιτυχία της επιχείρησης. Οι δύο τελευταίες ενότητες αποτελούν το 20% της επιχειρηματικότητας.

Όπως προαναφέρθηκε, όλα αυτά μαθαίνονται. Μαθαίνονται και γίνονται καθημερινές συνήθειες, που όσο πιο πολύ τις εφαρμόζετε, τόσο πιο καλά τις μαθαίνετε και τόσο καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνετε.

Εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σας ικανότητες, ξεκινήστε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον πρώτο τομέα, ο οποίος αποτελεί το 80% της συνολικής δραστηριότητας. Αυτό θα σας βοηθήσεις να δείτε την επιχειρηματικότητα στην πραγματική της διάσταση, θα τονώσει την επιχειρηματική σας διάθεση και θα σας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο αποφασιστικούς. Κυρίως όμως, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο μεγάλο σας βήμα***.

*** Μάθετε τώρα τις "Βασικές Αρχές της Επιχειρηματικότητας" και ξεκινήστε από καλύτερη αφετηρία την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

 

Νέστορας Ι. Κολοβός

- Engineering Geologist Μ.Sc.,

- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.

- Πτυχιούχος Οργάνωσης

και Διοίκησης Επιχειρήσεων

-  Life Coach

-  Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

και Προσωπικής Ανάπτυξης

www.expertsacademy.gr

info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.19691 δευτερόλεπτα