Η εκπαίδευση του επιχειρηματία (Νο 2)


Ενώ η επιχειρηματικότητα αποτελεί τον βασικό μοχλό της κοινωνικής και ατομικής ανάπτυξης και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέων επιτυχημένων επιχειρηματιών, εν τούτοις, η επιστήμη δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να δημιουργήσει επιχειρηματίες. Δεν υπάρχει κανένα πανεπιστήμιο στον κόσμο, το οποίο να δημιουργεί επιχειρηματίες και να απονέμει το πτυχίο του επιχειρηματία.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση δόθηκε σε προηγούμενο άρθρο, όπου τονίσθηκε ότι η επιχειρηματικότητα είναι μια εμπειρική διαδικασία, μια τέχνη, που εξαρτάται αποκλειστικά από τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, τις γνώσεις, το ταλέντο, τις δεξιότητες, τις εμπειρίες, τις ψυχικές του αρετές και αντοχές. Μια διαδικασία, η οποία σχετίζεται με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και αφορά σκέψεις, συνήθειες, αποφάσεις, νοοτροπία, νοημοσύνη και δράση.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η εκπαίδευση του επιχειρηματία πρέπει να περιλαμβάνει αφενός μεν το κομμάτι που αφορά τη διαμόρφωση και ενίσχυση της ψυχολογικής και επιχειρηματικής νοοτροπίας και διάθεσης, και αφετέρου το τεχνικό κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τις ενέργειες και τις δράσεις για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Έρευνες και στατιστικές αναλύσεις έχουν δείξει ότι το 90% των νέων επιχειρηματιών αγνοούν τόσο το περιεχόμενο του ψυχολογικού τομέα της επιχειρηματικότητας, όσο και το περιεχόμενο του τεχνικού μέρους της επιχειρηματικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι αποτυγχάνουν!

Για να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν αρκεί απλά να δουλεύετε. Πρέπει να είστε παραγωγικοί, να είστε αποδοτικοί, να είστε αποτελεσματικοί. Δεν αρκεί απλά να επιχειρείτε. Πρέπει να έχετε όραμα, να βλέπετε μακριά, να θέτετε στόχους, να εστιάζετε σ’ αυτούς και να δουλεύετε συνεχώς για την επίτευξή τους!

Το ευχάριστο είναι πως όλα αυτά μαθαίνονται!

Πριν επενδύσετε στην επιχείρησή σας, επενδύστε στον εαυτό σας! Μάθετε να επιχειρείτε σωστά! Μάθετε όσα χρειάζεστε ώστε να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας νοοτροπία, να τονώσετε την επιχειρηματική σας διάθεση και να τολμήσετε επιχειρηματικά με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας!

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο, από καθημερινές σκέψεις, αποφάσεις και συνήθειες, που όσο περισσότερο τις μαθαίνετε, τόσο καλύτερα τις εφαρμόζετε και τόσο καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνετε! Ότι έχουν επιτύχει κάποιοι άλλοι μπορείτε να επιτύχετε κι εσείς! Αρκεί να το θελήσετε! Αρκεί να ξεκινήσετε τώρα!

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα....

Νέστορας Ι. Κολοβός

Engineering Geologist M.Sc.

Διδάκτωρ Γεωλογίας ΑΠΘ

Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Life Coach

www.expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.17086 δευτερόλεπτα