Προϋποθέσεις για επιτυχημένη επιχειρηματικότητα


Κάθε χρόνο, χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, πριν ακόμη συμπληρώσουν τον τρίτο χρόνο της λειτουργίας τους, αναγκάζονται να κλείσουν. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι από τους νέους επιχειρηματίες, παρόλο που ξεκινούν και έχουν την επιθυμία και τη διάθεση να μπουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, αγνοούν τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας.

Και όμως, η επιχειρηματικότητα είναι μια δεξιότητα, η οποία μαθαίνεται και εφαρμόζεται στην πράξη. Όπως και σε κάθε δεξιότητα, έτσι και στην επιχειρηματικότητα, πρώτα μαθαίνετε τα βασικά και μετά εξειδικεύεστε στις λεπτομέρειες. Όσες δε περισσότερες γνώσεις αποκτάτε, τόσες περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχετε.

Εάν είστε στον τομέα των πωλήσεων, υπάρχουν βασικές αρχές, στις οποίες πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτές σχετίζονται άμεσα με την ικανοποίηση των πελατών, που είναι και το ζητούμενο. Το πόσο καλοί είστε στην εφαρμογή αυτών των βασικών αρχών, προσδιορίζει το μέγεθος της επιτυχίας σας και κυρίως το ύψος του εισοδήματός σας.

Εάν είστε διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης, υπάρχουν βασικές αρχές, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την οργάνωση και τη διοίκηση της επιχείρησης και κυρίως με τη διαμόρφωση ενός πιο παραγωγικού, πιο αποδοτικού και πιο αποτελεσματικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Εάν είστε επιχειρηματίας, υπάρχουν οι βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, στις οποίες πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας, με σκοπό να δημιουργήσετε μια βιώσιμη και επιτυχημένη επιχείρηση.

Για να επιτύχετε στον χώρο των επιχειρήσεων, πρέπει όχι μόνον να μάθετε να σκέφτεστε επιχειρηματικά, αλλά και να ενεργείτε επιχειρηματικά. Η επιχειρηματική σκέψη και η επιχειρηματική δράση αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιχειρηματική σας επιτυχία.

Για να επιτύχετε κάτι που δεν έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα,

πρέπει να γίνεται διαφορετικοί από ότι ήσασταν μέχρι σήμερα.

Για να γίνετε διαφορετικοί από ότι ήσασταν μέχρι σήμερα,

πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

 

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα....


Νέστορας Ι. Κολοβός

Δρ Γεωλόγος Α.Π.Θ.

Engineering Geologist Μ.Sc.

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

Certified Life Coach

www.kozani.net/nkolovos

www.expertsacademy.gr

E-mail:info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.16911 δευτερόλεπτα