Επιχειρηματική επιτυχία

Δύο μύθοι για την επιχειρηματικότητα!


Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου με τίτλο «αναπτύσσοντας επιχειρηματική νοοτροπία», κρίνεται σκόπιμο να γίνει σήμερα ειδική αναφορά σε κάποιους μύθους που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, μύθοι, που άλλοτε καλλιεργούνται σκόπιμα και άλλοτε αποτελούν άλλοθι για να καλύπτουν αδυναμίες.

Ο μύθος του πτυχίου. Για να γίνει κάποιος επιχειρηματίας πρέπει να είναι πτυχιούχος. Όχι! Κατηγορηματικά Όχι! Η ζωή το έχει αποδείξει και δεν χρειάζεται να παραθέτουμε άλλα επιχειρήματα. Οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εργοστασιάρχες, αυτοί που δημιούργησαν το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ‘50, ‘60, ‘70, δεν είχαν πτυχία.

Ο μύθος της εξυπνάδας. Τι σημαίνει εξυπνάδα; Εξυπνάδα δεν είναι οι καλοί βαθμοί στο σχολείο ή ο υψηλός βαθμός I.Q. Εξυπνάδα είναι να ενεργείς γρήγορα και κυρίως να επιτυγχάνεις αποτελέσματα. Η εξυπνάδα συνδέεται άμεσα με την δημιουργικότητα, η οποία αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα προόδου και το κλειδί της επιτυχίας σας για το μέλλον. Εξυπνάδα είναι να δουλεύεις πραγματικά και όχι απλά να απασχολείσαι. Να αξιοποιείς τον χρόνο σου και να μην τον σπαταλάς. Εξυπνάδα είναι να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Εξυπνάδα είναι να ασχολείσαι με τα σημαντικά, αυτά που σου προσφέρουν μεγαλύτερη αξία και περισσότερα κέρδη. Μάθετε να δίνετε λύσεις στα καθημερινά σας προβλήματα, μάθετε να παίρνετε αποφάσεις και η επιτυχία σας είναι κοντά.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξηγούν γιατί άνθρωποι με πτυχία και υψηλό βαθμό I.Q. δεν τα καταφέρνουν με τις επιχειρήσεις. Πιθανόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι άριστα στελέχη επιχειρήσεων, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για επιχειρηματίες. Ο λόγος έχει να κάνει με τη νοημοσύνη.


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.16793 δευτερόλεπτα