Προσωπική Ανάπτυξη

Έχετε τεράστιες δυνατότητες!


           Οι δυνατότητες σκέψης του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι τεράστιες, καθώς αποτελείται από 18 δισεκατομμύρια κύτταρα, τα οποία, διασυνδεδεμένα μεταξύ τους δημιουργούν ακόμη περισσότερους συνδυασμούς, ικανούς να παράγουν σκέψη.

            Κάποτε, η γη, η χειρωνακτική εργασία, τα μηχανήματα, το κεφάλαιο, αποτελούσαν τις βασικές πηγές πλούτου. Σήμερα έχουμε περάσει από την αγροτική και την βιομηχανική εποχή στην εποχή της παροχής υπηρεσιών, της γνώσης, της πληροφόρησης, της επικοινωνίας. Σήμερα το μεγαλύτερο ενεργητικό των επιχειρήσεων είναι οι άνθρωποι. Είναι η δύναμη της ανθρώπινης σκέψης και οι δυνατότητες δημιουργίας. Ακόμη και να καταστραφούν οι επιχειρήσεις, μπορούν να δημιουργηθούν εξ αρχής όταν υπάρχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται και ενεργούν.

Σήμερα οι δυνατότητες παραγωγής πλούτου εξαρτώνται περισσότερο από την πνευματική δύναμη, παρά από την φυσική δύναμη, καθώς η γνώση είναι ο κινητήριος μοχλός κάθε επιτυχημένης πρωτοβουλίας.

  • Όσο περισσότερες γνώσεις διαθέτετε, τόσο μεγαλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης έχετε.
  • Όσο πιο γρήγορα αξιοποιείτε αυτές τις γνώσεις για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων ή υπηρεσιών, τόσο πιο επιτυχημένοι γίνεστε και τόσο πιο πολύτιμοι είστε.
  • Όσο πιο πολλές γνώσεις και εμπειρίες διαθέτετε, τόσο περισσότερο παρεμβαίνετε στη λειτουργία της επιχείρησης και τόσο πιο αποτελεσματικοί γίνεστε στο να προσφέρετε καινοτομία στην παραγωγή και το marketing.

Δεν είναι απαραίτητο να γίνετε εφευρέτες. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μεγάλες αλλαγές. Πολλές φορές ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια, η παραμικρή βελτίωση, δημιουργούν τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που ανατρέπει τις ισορροπίες της αγοράς και δημιουργεί νέα δεδομένα.


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13377 δευτερόλεπτα