Επιχειρηματική επιτυχία

Επιχειρηματικότητα και επιχειρηματίες


Για να ανέβει το επίπεδο της οικονομίας θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο των επιχειρήσεων. Και για να ανέβει το επίπεδο των επιχειρήσεων θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις. Δηλαδή του επιχειρηματία και της ομάδας των συνεργατών του.

Όσο οι επιχειρηματίες θα σκέφτονται και θα λειτουργούν όπως σκέφτονται και λειτουργούν σήμερα, τόσο θα έχουν τα αποτελέσματα που έχουν σήμερα. Συνεπώς εάν οι επιχειρηματίες θέλουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, τις αποδόσεις τους και τα κέρδη τους, θα πρέπει να βελτιώσουν το επίπεδό τους ως επιχειρηματίες.

Δεν μιλάμε για πτυχία και για πανεπιστήμια. Το έχουμε ξαναπεί, το έχουμε ξαναγράψει. Τα πανεπιστήμια βγάζουν επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων. Τα πανεπιστήμια δεν βγάζουν επιχειρηματίες γιατί πολύ απλά, η επιχειρηματικότητα δεν είναι επιστήμη. Η επιχειρηματικότητα είναι κάτι διαφορετικό, το οποίο προϋποθέτει σκέψη, καρδιά, ψυχή, γνώσεις, ικανότητες και χαρακτήρα. Αυτά είναι που πρέπει να διαθέτουν ο επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του.

Πολλοί θα πείτε ότι πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας παίζει και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Βεβαίως και το επιχειρηματικό περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά το επιχειρηματικό περιβάλλον, είτε είναι “καλό”, είτε είναι “κακό”, είναι για όλους το ίδιο. Εκείνο που έχει σημασία είναι το πώς ο επιχειρηματίας αντιλαμβάνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον, πως το αξιολογεί και πως το αξιοποιεί προς όφελός του. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον συνεχώς μεταβάλλεται. Συνεπώς απαιτείται από μέρους τους εγρήγορση, επαγρύπνιση, συνεχής ενημέρωση και κυρίως γρήγορα αντανακλαστικά για την αξιοποίηση των ευκαιριών.

Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.expertsacademy.gr, όπου υπάρχει πλούσια αρθρογραφία.

 

Δρ Νέστορας Κολοβός*

* Ο Νέστορας Κολοβός είναι διδάκτωρ Γεωλογίας του ΑΠΘ και επί σειρά ετών γεωλόγος στο μεγαλύτερο λιγνιτωρυχείο των Βαλκανίων. Επίσης έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι σύμβουλος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Διαθέτει πλούσια επαγγελματική, ακαδημαϊκή και διδακτική εμπειρία και βοηθάει ανθρώπους να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.19255 δευτερόλεπτα