Επιχειρηματική επιτυχία

Γιατί να προτιμήσω εσένα;


Ένα πτυχίο, ένα μεταπτυχιακό ή ακόμη και ένα διδακτορικό, πλέον δεν είναι αρκετά για να εγγυηθούν την επαγγελματική επιτυχία. Αποτελούν μεν βασικές προϋποθέσεις, αλλά όχι εγγυήσεις επαγγελματικής επιτυχίας.

Γιατί άραγε τα πτυχία δεν έχουν την αίγλη που είχαν κάποτε;

Ο λόγος είναι απλός. Τα πτυχία υπακούουν και αυτά στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Άλλη ήταν η σχέση προσφοράς και ζήτησης πτυχίων πριν από 30-40 χρόνια, όταν οι πτυχιούχοι ήταν δυσεύρετοι και άλλη η σχέση σήμερα, όπου λίγο πολύ κάθε οικογένεια έχει ένα ή δύο πτυχιούχους.

Εκτός όμως από την υπερπροσφορά των πτυχίων, ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι οι περισσότεροι πτυχιούχοι έχουν άγνοια της αγοράς και την προσεγγίζουν με λάθος τρόπο. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αγορά, πως ακριβώς λειτουργεί η αγορά και τι ακριβώς ζητάει η αγορά. Μπορεί να γνωρίζουν πολύ καλά την επιστήμη τους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική λειτουργία της αγοράς.

Η αγορά δεν ζητάει πτυχία. Η αγορά ζητάει ανθρώπους που να μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν αξία. Η ερώτηση που απευθύνει η αγορά είναι:

·         Τι μπορείς να κάνεις για εμένα;

·         Τι έχεις να μου προσφέρεις;

·         Τι ξέρεις να κάνεις;

Η απάντηση έχω πτυχίο, έχω μεταπτυχιακό ή έχω διδακτορικό δεν αρκεί. Αυτή την απάντηση μπορούν να τη δώσουν όλοι όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. Γι αυτό πριν κάνετε οτιδήποτε, σκεφτείτε πρώτα την απάντηση σας στην ερώτηση του κάθε εργοδότη ή του κάθε πελάτη: Γιατί να προτιμήσω εσένα και όχι άλλον ή άλλη;

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Επαγγελματικής Επιτυχίας
- Life and Business Coach


- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.29166 δευτερόλεπτα