Επιχειρηματική επιτυχία

Επιχειρηματικότητα, καλοί στα βασικά!


Χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα, ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι δουλειές λιγοστεύουν και το μεγάλο ερώτημα είναι: «Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε;»

Η απάντηση είναι απλή. Να βελτιώσουμε τις αποδόσεις και τις επιδόσεις μας. Να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα. Να βελτιώσουμε αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα. Να παράγουμε μεγαλύτερη αξία από αυτήν που παράγαμε μέχρι σήμερα.

Πώς όμως είναι δυνατόν να γίνει αυτό;

Αυτό μπορεί να γίνει εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες, αποκτώντας νέες εμπειρίες, βελτιώνοντας την ψυχολογία μας, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές στρατηγικές και εκτελώντας αποτελεσματικά το επιχειρηματικό σχέδιο.

Τι είναι όμως αυτά τα νέα πράγματα που πρέπει να μάθουμε; Τι αφορούν; Ποιούς τομείς; Ποιές δραστηριότητες;

Η απάντηση είναι απλή. Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικότητας. Αυτά για τα οποία στο ξεκίνημά σας κανείς, ποτέ δεν σας μίλησε. Χωρίς περιστροφές, χωρίς δυσνόητους επιστημονικούς όρους, με λόγια απλά, καθημερινά και κυρίως κατανοητά. Δηλαδή να μάθετε:

  1. Τη φιλοσοφία της επιχειρηματικότητας. Το βαθύτερο νόημα της επιχειρηματικότητας, τι ακριβώς είναι και τι ακριβώς κάνει και με ποιο τρόπο μπορείτε να την προσεγγίσετε πιο αποτελεσματικά(Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).
  2. Τι ακριβώς είναι και τι ακριβώς κάνει η επιχείρηση (Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).
  3. Ποιος είναι ο σκοπός της επιχείρησης (Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).
  4. Τις 2 βασικές λειτουργίες της επιχείρησης, που εάν  κάποια από αυτές αποτύχει, καταρρέει ολόκληρη η επιχείρηση (Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).
  5. Τους 7 τομείς-κλειδιά της επιχείρησης, που εάν κάποιος από αυτούς δεν αποδίδει, καθυστερεί η ανάπτυξη της επιχείρησης, με κίνδυνο να καταρρεύσει (Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).
  6. Ποιός είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο της επιχείρησης (το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν)
  7. Ποιο είναι το ποιο σημαντικό ενεργητικό της επιχείρησης (Το 80% των επιχειρηματιών δεν το γνωρίζουν).

Μαθαίνοντας όλα τα παραπάνω, διαμορφώνετε μια διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία της αγοράς, αλλάζετε στάση, αλλάζετε προσέγγιση, βλέπετε περισσότερες προοπτικές, περισσότερες ευκαιρίες και βελτιώνετε την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά σας. Δυστυχώς όλα τα παραπάνω το 80% των επιχειρηματιών δεν τα γνωρίζουν με αποτέλεσμα να λειτουργούν κάτω από το 20% των δυνατοτήτων τους.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Επαγγελματικής Επιτυχίας
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.31265 δευτερόλεπτα