Επιχειρηματική επιτυχία

Επιχειρηματικότητα, μια συνεχής διαδικασία μάθησης (2)


Κάποτε δύο ξυλοκόποι πήγαν στο δάσος να κόψουν ξύλα. Ο πρώτος ξυλοκόπος δούλευε ασταμάτητα μέχρι το απόγευμα. Ο δεύτερος ξυλοκόπος αρκετά συχνά έκανε διαλείμματα και μετά συνέχιζε. Στο τέλος της ημέρας, διαπίστωσαν ότι ο δεύτερος ξυλοκόπος είχε κόψει τριπλάσια ξύλα από τον πρώτο. «Καλά, πώς το κατάφερες αυτό; Εσύ δεν δούλευες συνέχεια και όλο καθόσουνα» του είπε ο πρώτος. «Όχι, του απαντάει ο δεύτερος, δεν καθόμουνα, στα διαλείμματά μου ακόνιζα το τσεκούρι μου για να είναι πιο κοφτερό».

Η παραπάνω μικρή ιστορία φανερώνει με παραστατικό τρόπο την αξία της εκπαίδευσης και την αξία της προετοιμασίας πριν από κάποια δουλειά. Όποια δουλειά και αν κάνετε, πρέπει συνεχώς να εκπαιδεύεστε και να προετοιμάζεστε. «Να ακονίζετε συνεχώς το τσεκούρι σας».

Η επιχειρηματικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες διαδικασίες, νέες μέθοδοι και νέοι τρόποι έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Όσοι παρακολουθούν αυτές τις εξελίξεις και προσαρμόζονται γρήγορα σε αυτές, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα. Αντίθετα, όσοι παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και δεν ενημερώνονται για τις εξελίξεις, η αγορά τους αποβάλλει.

Εσείς,

  • Με ποιο τρόπο εκπαιδεύεστε;
  • Πώς ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κλάδο σας;
  • Πώς αντιμετωπίζετε τις εξελίξεις στον κλάδο σας;
  • Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα marketing;
  • Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα των πωλήσεων;
  • Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα σχέσεων με τους πελάτες;
  • Πώς αντιμετωπίζετε τα θέματα των σχέσεων με το προσωπικό σας;
  • Πως αποφασίζετε τις στρατηγικές που θα ακολουθήσετε;

Τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν τη βάση για να ξεκινήσετε σήμερα να ασχολείστε συστηματικά με την ενημέρωση και την εκπαίδευσή σας, ώστε να ενισχύετε συνεχώς  τη θέση σας στην αγορά και να επιτυγχάνετε καλύτερα αποτελέσματα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13113 δευτερόλεπτα