Προσωπική Ανάπτυξη

Τι είναι επιτυχία!


Κάθε άνθρωπος προσδιορίζει την επιτυχία με δικάτου κριτήρια και μέτρα σύγκρισης.

Επιτυχία είναι να ζείτε την ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε εσείς, κάνοντας ότι σας ευχαριστεί και να ζείτε με ανθρώπους που σας αγαπούν, σας θαυμάζουν και σας σέβονται. Ένας άλλος, πιο ευρύς ορισμός είναι, η ικανότητα να εκπληρώνετε τα όνειρά σας, τις επιθυμίες σας, τις ελπίδες σας, τις ευχές σας και τους στόχους σας σε κάθε σημαντικό τομέα της ζωής σας.

Παρόλο που όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, εν τούτοις όλοι μας έχουμε 4 κοινούς στόχους-επιθυμίες, σε διαφορετικό όμως βαθμό επιθυμίας και σειράς προτεραιότητας ο καθένας.

Ο πρώτος κοινός στόχος-επιθυμία είναι η υγεία. Όλοι θέλουμε να είμαστε υγιείς, να έχουμε ενέργεια και να ζούμε χωρίς αρρώστιες. Άνθρωποι με καλές συνήθειες υγιεινής διαβίωσης, είναι πιο υγιείς, πιο ενεργητικοί και ζουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν καλές συνήθειες υγιεινής διαβίωσης.

Ο δεύτερος κοινός στόχος-επιθυμία είναι να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, είτε προσωπικές είτε κοινωνικές, με ανθρώπους που μας αρέσουν, τους σεβόμαστε και αντιστρόφως. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η επιτυχία σας και η ευτυχία σας προσδιορίζεται από την ποιότητα των σχέσεων σε κάθε επίπεδο της ζωής σας. Το πόσο καλές σχέσεις έχετε με τους ανθρώπους, πόσο πολύ τους αρέσετε, πόσο σας αγαπούν και σας σέβονται, έχει ίσως τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή σας σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Ο τρίτος κοινός στόχος-επιθυμία είναι να κάνουμε τη δουλειά που μας ευχαριστεί, να την κάνουμε καλά και να πληρωνόμαστε καλά. Είναι λογικό να θέλετε να βρείτε και να διατηρήσετε τη δουλειά που σας αρέσει, να πληρώνεστε όσο καλύτερα γίνεται και να εξελιχθείτε πολύ γρήγορα. Θέλετε να κερδίσετε όσο γίνεται περισσότερα σε κάθε φάση της καριέρας σας, οτιδήποτε κι αν κάνετε.

Ο τέταρτος κοινός στόχος-επιθυμία είναι να πετύχετε οικονομική ανεξαρτησία. Θέλετε να φθάσετε σε ένα σημείο στη ζωή σας που να έχετε τόσα χρήματα, ώστε να μην στενοχωριέστε γι αυτά.


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.14689 δευτερόλεπτα