Ακαδημαϊκή Ανάπτυξη

Ποιός είναι ο σκοπός σας ως φοιτητές;


Ποιός είναι ο σκοπός σας ως φοιτητές;

Ποιος είναι ο σκοπός σας ως άνθρωποι;

Τι κάνετε όταν σπουδάζετε;

Ποιά είναι η δουλειά σας;

Ποιές είναι οι επιδιώξεις σας;

Τι είναι αυτό που σας ικανοποιεί;

Συμβαδίζουν οι επιθυμίες σας με τους στόχους σας;

Συμβαδίζουν οι πράξεις σας με τους στόχους σας;

Γιατί γίνατε φοιτητές;

Πώς επιλέξατε αυτό που σπουδάζετε;

Γιατί επιλέξατε αυτό που σπουδάζετε;

Ήταν δική σας επιλογή;

Σας αρέσει αυτό που σπουδάζετε;

Σας αρέσει η Σχολή σας;

Όταν απαντάτε στα παραπάνω ερωτήματα προσδιορίζετε λίγο πολύ τον σκοπό σας, τα κίνητρά σας και το αποτέλεσμα που επιδιώκετε. Προσδιορίζετε τους στόχους σας και τις απώτερες επιδιώξεις σας. Προσδιορίζετε τον τρόπο δράσης, τη διαδρομή και την πορεία προ τον στόχο.

Εδώ ίσως πρέπει να δώσουμε κάποιους ορισμούς και να θέσουμε το πλαίσιο της συζήτησης προκειμένου να προσεγγίσουμε στο θέμα. Θα χρησιμοποιήσουμε όρους από τον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς η επιχειρηματικότητα αποτελεί την ανώτερη μορφή δράσης των ανθρώπων στην προσπάθειά τους για την οικονομική και προσωπική τους επιτυχία.

Τι είναι επιχείρηση; Επιχείρηση είναι μια ομάδα ανθρώπων που αξιοποιούν μέσα, πόρους και χρόνο για να επιτύχουν ένα οικονομικό αποτέλεσμα γρήγορα, πιο γρήγορα από τους άλλους. Αυτό λοιπόν κάνει ο επιχειρηματίας. Αξιοποιεί μέσα, πόρους και χρόνο για να επιτύχει ένα οικονομικό αποτέλεσμα γρήγορα, πιο γρήγορα από τους άλλους. Κάτι ανάλογο κάνετε κι εσείς. Δεν διαφέρετε πολύ από τους επιχειρηματίες.

Όπως οι επιχειρηματίες, έτσι κι εσείς κάνετε μια δημιουργική δουλειά προκειμένου να πετύχετε ένα αποτέλεσμα. Δημιουργικότητα, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα είναι τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων επιχειρήσεων. Δημιουργικότητα, παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν κι εσάς. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεστε. Είστε επιχειρηματίες, που καθημερινά αξιοποιείτε τις παραδόσεις των μαθημάτων, τις παραδόσεις των εργαστηρίων, τις ασκήσεις, τα σεμινάρια, την μελέτη και τον χρόνο σας, προκειμένου να αποκτήσετε γνώσεις.

Σκοπός σας ως φοιτητές είναι η απόκτηση γνώσεων. Σκοπός σας δεν είναι η απόκτηση του πτυχίου. Η απόκτηση του πτυχίου είναι η ανταμοιβή σας, το κέρδος σας από την απόκτηση των γνώσεων. Και όσες περισσότερες γνώσεις αποκτήσετε, τόσο πιο εύκολα θα φθάσετε στο πτυχίο και τόσο πιο καλό βαθμό αποφοίτησης θα πάρετε. Προσπαθήστε να καταλάβετε την μεγάλη αυτή διαφορά. Σκοπός σας είναι η απόκτηση γνώσεων και όχι το πτυχίο. Το πτυχίο είναι ο στόχος σας. Είναι ένας από τους πολλούς μεγάλους στόχους που θα πετύχετε στη ζωή σας λόγω των γνώσεών σας. Το πτυχίο έρχεται ως το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας. Το πτυχίο «ανοίγει» πόρτες, αλλά οι γνώσεις είναι αυτές που θα σας διατηρήσουν στη δουλειά σας και θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Πτυχιούχοι είναι πολλοί. Πόσοι όμως από αυτούς έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να σταθούν ως επαγγελματίες; Πόσοι από αυτούς έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να σταθούν στον ανταγωνισμό;

Σκεφθείτε λοιπόν και ενεργείστε ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Σκεφθείτε και ενεργείστε ως επιτυχημένοι φοιτητές. Όσο κι αν γινόμαστε κουραστικοί, «Σκοπός των σπουδών σας είναι η απόκτηση γνώσεων». Αυτές θα σας ανταμείψουν. Το πτυχίο είναι απλά μία από τις πολλές ανταμοιβές σας που θα απολαύσετε εξαιτίας των γνώσεών σας. Οι γνώσεις σας και όχι το πτυχίο σας οδηγούν στην επιτυχία. Οι γνώσεις θα σας συνοδεύουν ως βασικό εφόδιο στην ζωή σας. Εκεί πρέπει να εστιάσετε. 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.15351 δευτερόλεπτα