Προσωπική Ανάπτυξη

Νοοτροπία και συνήθειες


Με τον όρο νοοτροπία εννοούμε καθημερινές συνήθειες, στάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες υπαγορεύονται κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες και συνδέονται με τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο δράσης.

Όλα αυτά διαμορφώνονται από την μικρή ακόμη ηλικία, που ο άνθρωπος δέχεται επιρροές, διαπλάθει τον χαρακτήρα του και μέσα από τις εμπειρίες του διαμορφώνει τον εσωτερικό του κόσμο, αναπτύσσοντας τις δικές του απόψεις και πεποιθήσεις.

Πώς μπορεί όμως ο άνθρωπος να αλλάξει νοοτροπία σε μεγαλύτερη ηλικία; Πώς μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται και να συμπεριφέρεται διαφορετικά; Πόσο εύκολο είναι;

Όλα είναι θέμα απόφασης.

Όσοι θέλετε να επιτύχετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα και να βελτιώσετε τη ζωή σας, αρκεί να το θελήσετε και να το αποφασίσετε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Υπάρχουν εκατομμύρια παραδείγματα ανθρώπων που μέσα σε μια νύχτα, με μια απόφασή τους άλλαξαν τη ζωή τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν ούτε πιο ικανοί, ούτε πιο έξυπνοι από εσάς. Ήταν άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, οι οποίοι όμως είχαν τη διάθεση να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ζωή τους, να δοκιμάσουν και να επιτύχουν. Είχαν τη διάθεση, την υπομονή και την επιμονή να βελτιωθούν, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους και τρόπο δράσης τους και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Οι συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα. Απαιτούν χρόνο και αλλάζουν σταδιακά με συνεπή και συνεχή προσπάθεια.

Εάν θέλετε κι εσείς να ξεκινήσετε να μαθαίνετε πως θα βελτιώσετε τη ζωή σας, κάντε κλικ εδώ και ενημερωθείτε από την πλούσια αρθρογραφία μας σχετικά με τον δημιουργικό τρόπο σκέψης και δημιουργικό τρόπο δράσης. Μέσα από τη συνεχή ενημέρωση θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, θα αποκτήσετε εμπειρίες και να αναπτύξετε τις ψυχικές αρετές και ψυχικές αντοχές σας. Με απλά λόγια θα μάθετε να σκέφτεστε και να ενεργείτε πιο παραγωγικά, πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.15909 δευτερόλεπτα