Καλύτεροι επιχειρηματίες!


Τι είναι επιχειρηματικότητα; Τι είναι επιχείρηση; Τι είναι επιχειρηματική ικανότητα; Τι είναι επιχειρηματική σκέψη; Τι είναι επιχειρηματική δράση; Τι είναι προστιθέμενη αξία; Για ποιο λόγο υπάρχουν οι επιχειρήσεις; Ποιος είναι ο σκοπός της επιχείρησης; Ποια είναι η δουλειά του επιχειρηματία; Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες της επιχείρησης;

Απλές, βασικές ερωτήσεις για κάθε παλαιό, νέο ή υποψήφιο επιχειρηματία. Απλές, βασικές  ερωτήσεις, που οι απαντήσεις τους προσδιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Προσωπική και Επαγγελματική Επιτυχία.

Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις; Πιστεύετε ότι γνωρίζετε τις απαντήσεις;

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές δεν είναι εύκολες. Εάν ήταν εύκολες, όλοι οι επιχειρηματίες θα λειτουργούσαν καλύτερα και θα επιτύγχαναν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, οι έρευνες και οι στατιστικές αναλύσεις. Οι επιχειρηματίες αγνοούν βασικές γνώσειςπερί αγοράς και επιχειρηματικότητας και δεν μπορούν να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους αποτελεσματικά.Το πιο ανησυχητικό όμως δεν είναι ότι αγνοούν τις απαντήσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν κάνουν κάτι για να τις μάθουν ή ακόμη και όταντις μάθουν, δεν τις εφαρμόζουν και δεν λειτουργούν την επιχείρησή τους σύμφωνα με αυτές.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό. Είναι παγκόσμιο.

Αξίζει να τονιστεί ότι, για την επιχειρηματική επιτυχία,  εκτός από τις τεχνικές γνώσεις, τα πτυχία, τις εγκαταστάσεις, τα κεφάλαια και το προσωπικό, απαιτούνται και άλλα πράγματα. Απαιτείται καλή ψυχολογία, καλές στρατηγικές, καλή εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου και κυρίως απαιτείται επιχειρηματική ικανότητα. Απαιτείται επιχειρηματική σκέψη και επιχειρηματική δράση. Απαιτούνται δεξιότητες, εμπειρίες, ψυχικές αρετές και ψυχικές αντοχές.

Εύλογα θα ρωτήσετε: Μαθαίνονται όλα αυτά; Μπορούν να τα μάθουν όλοι; Μπορούν να τα μάθουν και να γίνουν καλύτεροι επιχειρηματίες;

Η απάντηση είναι ναι! Βεβαίως και μαθαίνονται!

Αρκεί να το αποφασίσετε!

Είτε είστε παλαιός, είτε νέος, είτε υποψήφιος επιχειρηματίας, αρκεί να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε  και να ξεκινήσετε σήμερα.

Κάθε μεγάλο επίτευγμα ξεκινάει με μια μεγάλη απόφαση και κάνοντας το πρώτο βήμα!

Κάντε το πρώτο σας βήμα σήμερα και σύντομα τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

 

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13116 δευτερόλεπτα