Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες;


"Υπάρχουν δύο πράγματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους να κάνουν: Να σκέπτονται και να ενεργούν με βάση προτεραιότητες. Τα δύο αυτά πράγματα αποτελούν τη βασική διαφορά μεταξύ του επαγγελματία και του ερασιτέχνη".

Η μεγάλη αυτή αλήθεια, δείχνει γιατί λίγοι άνθρωποι τα καταφέρνουν στη ζωή τους εξαιρετικά, ενώ οι περισσότεροι κινούνται στη μετριότητα.

Τι ακριβώς σημαίνει «να σκέπτονται» και τι «να δουλεύουν με βάση προτεραιότητες;»

«Να σκέπτονται» σημαίνει, να μπορούν να εξηγήσουν στον εαυτό τους, «τι κάνουν», «πως το κάνουν» και γιατί το κάνουν».

Όσο απλό και αν ακούγεται αυτό, τόσο δύσκολο είναι. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι άγονται και φέρονται από τους άλλους ανθρώπους, από τις διάφορες καταστάσεις και είναι θύματα των συνηθειών και των συμπεριφορών τους. Βολεύονται σε μία κατάσταση και δεν θέλουν να ξεφύγουν από αυτήν, αναβάλλοντας και βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες.

«Να δουλέψουν με βάση προτεραιότητες» σημαίνει να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, να ασχοληθούν με τα σημαντικά και να αποκομίσουν το μέγιστο των αποτελεσμάτων τους.

Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως να αξιοποιούν το χρόνο τους;

Πόσοι άραγε γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει προτεραιότητες;

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ποιες είναι οι προτεραιότητες;

Πόσοι γνωρίζουν πως να βάζουν προτεραιότητες;

Πόσοι γνωρίζουν πως να βάζουν και να επιτυγχάνουν στόχους;

Όλα τα παραπάνω, που για τους πολλούς μπορεί να ακούγονται περίεργα, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο τρόπος της καθημερινής λειτουργίας των επιτυχημένων ανθρώπων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος αρθρογραφίας και σεμιναρίων τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε μέσα από την ιστοσελίδα www.expertsacademy.gr, η οποία σκοπό έχει να ενισχύσει τη δημιουργική και επιχειρηματική σκέψη, καθώς και τη δημιουργική και επιχειρηματική δράση. Επισκεφθείτε την τώρα και κατεβάστε ως ΔΩΡΟ, το report με τίτλο "Πως να βάζετε και να επιτυγχάνετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους σας"!


Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and BusinessCoach
- www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13317 δευτερόλεπτα