Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματική ικανότητα


Το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών.

Τι εννοούμε με τον όρο ανταγωνιστικότητα επιχειρηματιών;

Εννοούμε τον βαθμό της επιχειρηματικής ικανότητας των επιχειρηματιών. Το επίπεδο των επιχειρηματικών σκέψεων, των επιχειρηματικών αποφάσεων και των επιχειρηματικών ενεργειών. Καλύτερες σκέψεις οδηγούν σε καλύτερες αποφάσεις, καλύτερες αποφάσεις οδηγούν σε καλύτερες ενέργειες, καλύτερες ενέργειες οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα.Ως εκ τούτου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αποτελεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, το οποίο σημαίνει βελτίωση της επιχειρηματικής ικανότητας των επιχειρηματιών.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση της επιχειρηματικής ικανότητας των επιχειρηματιών;

Η βελτίωση της επιχειρηματικής ικανότητας των επιχειρηματιών μπορεί να γίνει μόνον με τη συνεχή μάθηση. Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα αποτελούν δυναμικά φαινόμενα. Διαρκώς εξελίσσονται και ως εκ τούτου, οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι συνεχώς ενήμεροι για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις. Νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες, νέες εμπειρίες, έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο και οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι ενήμεροι, ώστε να μπορούν να είναι ευέλικτοι και να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Αυτό μπορεί να γίνει διαβάζοντας βιβλία, περιοδικά, ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, ακούγοντας CD, βλέποντας DVD, παρακολουθώντας ομιλίες, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις.

Στην επιχειρηματικότητα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να δημιουργήσει μια ιδέα, η αξιοποίηση της οποίας μπορεί να σας  προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να απογειώσει την επιχείρησή σας.

Πριν λοιπόν επενδύσετε στην επιχείρησή σας, επενδύστε στον εαυτό σας. Μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να είστε πιο παραγωγικοί, πιο αποδοτικοί, πιο αποτελεσματικοί και κατ’ επέκταση, πιο ανταγωνιστικοί.

*** Τα παραπάνω αποτελούν μέρος σεμιναρίου με τίτλο: «Πώς να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ικανότητα!» Το σεμινάριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε Επιχειρηματίες, Επιμελητήρια, Φορείς και Συλλόγους, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις Αρχές και τα Μυστικά της Εφαρμοσμένης Επιχειρηματικότητας! Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
-
www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13125 δευτερόλεπτα