Επιχειρηματική επιτυχία

Δύο σημαντικές ερωτήσεις για μέγιστη αποτελεσματικότητα


Στον κόσμο της οικονομίας, καθώς και σε όλους τους τομείς της ζωής, εκείνο που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν έχει σημασία πόσο θα προσπαθήσετε ή πόσο θα κουραστείτε. Σημασία έχει να είστε αποτελεσματικοί. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ανταμείψει τις προσπάθειές σας.

Υπάρχουν δύο ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να ρωτάτε συχνά στον εαυτό σας για να εστιάζετε και να τον κρατάτε συνεχώς προσηλωμένο στον πιο σημαντικό στόχο σας. Η πρώτη ερώτηση είναι:

Α) Ποιά ή ποιές είναι οι δραστηριότητές μου, που μου αποφέρουν την μέγιστη αξία;

Για να το θέσουμε διαφορετικά, ποιοί είναι οι πιο σημαντικοί στόχοι σας, που πρέπει να πετύχετε, ώστε να συνεισφέρετε τα μέγιστα στην εργασία σας; Στην οικογένειά σας; Στη ζωή σας γενικότερα;

Αυτή είναι μια από τις πλέον σημαντικές ερωτήσεις, που μπορείτε να ρωτάτε και να απαντάτε σε καθημερινή βάση. Ποιές είναι οι δραστηριότητές μου που μου αποφέρουν την μέγιστη αξία; Πρώτα ρωτήστε τον εαυτό σας. Μετά ρωτήστε τον εργοδότη σας, τους συνεργάτες σας, τους φίλους σας, την οικογένειά σας. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει ποιές είναι οι δραστηριότητές σας που σας αποφέρουν την μέγιστη αξία.

Η δεύτερη ερώτηση που μπορείτε να ρωτάτε στον εαυτό σας συνεχώς είναι:

Β) Τι είναι αυτό που μπορώ μόνον εγώ να κάνω, και εάν το κάνω θα δημιουργήσει την πραγματική διαφορά;

Η ερώτηση αυτή ανήκει στον Peter Drucker, τον γκουρού του management. Είναι μια πολύ καλή ερώτηση για να μπορέσετε να είστε αποτελεσματικοί. Τι είναι αυτό που μπορώ μόνον εγώ να κάνω, και εάν το κάνω θα δημιουργήσει την πραγματική διαφορά; Αυτό είναι κάτι, που μόνον εσείς μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν το κάνετε εσείς, που μπορείτε, δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Αλλά εάν το κάνετε και το κάνετε καλά, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σας και την καριέρα σας. Ποιά λοιπόν είναι η απάντησή σας σ’ αυτή την ερώτηση;

Κάθε ώρα, κάθε μέρα, μπορείτε να ρωτάτε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας και να δίνετε μια συγκεκριμένη απάντηση. Είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι με την απάντηση και μετά να αρχίσετε να δουλεύετε για την επίτευξη του στόχου πριν από κάθε άλλον.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε αμέσως, κάντε μια λίστα με τις εργασίες που έχετε να κάνετε και ξεχωρίστε τις πιο σημαντικές. Κατόπιν επιλέξτε την πιο σημαντική και ασχοληθείτε με αυτήν έως ότου την ολοκληρώσετε 100%.

Σε επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για:

Πώς βάζουμε στόχους;

Πώς βάζουμε προτεραιότητες;

Πως σχεδιάζουμε την επίτευξη των στόχων;

Πώς προγραμματίζουμε τις δράσεις μας;

Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο;


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.12197 δευτερόλεπτα