Επιχειρηματική ικανότητα


Επιχειρηματική ικανότητα

Εκτός από την ύπαρξη θετικού οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ικανότητας αποτελεί βασικό παράγοντα της επαγγελματικής και επιχειρηματικής επιτυχίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι οποίοι μελετούν την επιτυχία, η επιτυχία οφείλεται κατά 80% στον ανθρώπινο παράγοντα και κατά 20% σε εξωτερικούς παράγοντες, δηλαδή στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής επιτυχίας αποτελεί βασικό παράγοντα της επαγγελματικής και επιχειρηματικής επιτυχίας;

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων, ταλέντων, δεξιοτήτων, εμπειριών, ψυχικών αρετών και ψυχικών αντοχών. Συνεπώς κάθε ένας από εμάς βλέπει διαφορετικά, αξιολογεί διαφορετικά και ενεργεί διαφορετικά στις διάφορες καταστάσεις και συνθήκες, με αποτέλεσμα να εισπράττει διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας, θα πρέπει πρώτα να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να γίνετε πιο παραγωγικοί, πιο αποδοτικοί και πιο αποτελεσματικοί. Με απλά λόγια, να γίνετε πιο ικανοί. Ακόμη και αν αλλάξουν οι οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες, εάν δεν μάθετε να σκέφτεστε διαφορετικά και να ενεργείτε διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που σκεφτόσασταν και ενεργούσατε μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή οι περισσότεροι επιχειρηματίες, χωρίς να γνωρίζουν βασικά πράγματα περί επιχειρηματικότητας και περί αγοράς, επενδύουν τα χρήματά τους άσκοπα και άστοχα, εισπράττοντας ανάλογα αποτελέσματα. Πολλοί θεωρούν ότι επειδή έχουν ένα πτυχίο ή κατέχουν μια δεξιότητα ή γνωρίζουν μια τέχνη ή έχουν χρήματα, μπορούν να γίνουν και καλοί επιχειρηματίες. Αυτό όμως δεν ισχύει. Άλλο πράγμα είναι οι επιστημονικές και τεχνικές ικανότητες και άλλο πράγμα η επιχειρηματική ικανότητα. Άλλο πράγμα είναι κάποιος να σχεδιάζει, να εφαρμόζει και να εκτελεί και άλλο πράγμα να αναπτύσσει σχέσεις και να συναλλάσσεταιμε ανθρώπους!

Κάποτε οι επιχειρηματίες ξεκινούσαν στα τυφλά, χωρίς γνώσεις, χωρίς ικανότητες, με μόνο όπλο την αποφασιστικότητά τους και την ελπίδα να πετύχουν. Σήμερα υπάρχουν όλα εκείνα τα εργαλεία γνώσης και οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να σας συμβουλεύσουν για να επιτύχετε επαγγελματικά.Πριν λοιπόν επενδύσετε στην επιχείρησή σας επενδύστε στον εαυτό σας. Βελτιώστε πρώτα την επιχειρηματική σας ικανότητα και μετά επενδύστε στην επιχείρησή σας!

*** Τα παραπάνω αποτελούν μέρος σεμιναρίου με τίτλο: «Πώς να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ικανότητα!» Το σεμινάριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε Φορείς και Συλλόγους που επιθυμούν να προσφέρουν στα μέλη τους μια νέα προοπτική στη ζωή τους!

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.23302 δευτερόλεπτα