Προσωπική Ανάπτυξη

Η δύναμη της σκέψης


Το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων είναι ότι ενώ διαθέτουν μυαλό, διαθέτουν σκέψη, σκέφτονται πολύ λίγο. Περισσότερο άγονται και φέρονται από καταστάσεις και συνθήκες και λιγότερο από αποφάσεις δικές τους. Περισσότερο ακολουθούν αποφάσεις άλλων ανθρώπων, παρά τις δικές τους. Περισσότερο εμπιστεύονται τους άλλους, παρά τον εαυτό τους. Περισσότερο αντιδρούν, παρά σχεδιάζουν και προγραμματίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιστήμονες που μελετούν την ανθρώπινη σκέψη και την ανθρώπινη επιτυχία τείνουν στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνον το 5-10% των δυνατοτήτων της σκέψης του.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Επειδή ακριβώς είναι άνθρωποι και κυριαρχούνται από το συναίσθημα! Επειδή είναι άνθρωποι και λειτουργούν με δικά τους μέτρα και δικά τους σταθμά. Επειδή είναι άνθρωποι και από την πολύ μικρή ηλικία έχουν διαμορφώσει την αντίληψη ότι η επιτυχία στη ζωή βρίσκεται έξω από αυτούς.

Πού οδηγούν όλα αυτά;

Όλα αυτά οδηγούν στην κυριαρχία του συναισθήματος επί της λογικής. Οδηγούν στη λήψη αποφάσεων με συναισθηματικά κριτήρια. Οδηγούν στην έλλειψη πίστης στον εαυτό τους. Οδηγούν σε συνθήκες ανασφάλειας και αναζήτησης προστασίας από τρίτους. Οδηγούν στην ανάπτυξη των φόβων τους και στην άρνησή τους να κάνουν ένα βήμα έξω από αυτά που έχουν συνηθίσει. Οδηγούν στο να περιμένουν από τους άλλους τη σωτηρία τους και να μην κάνουν τίποτα για να ξεφύγουν από την καθημερινή τους μιζέρια. Οδηγούν στο να μην πιστεύουν στις ιδέες τους και να περιμένουν πρώτα να δουν και μετά να πιστέψουν.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι!

Υπάρχει ένα 5% της ανθρωπότητας, που ενεργεί διαφορετικά και οδηγεί και καθοδηγεί την ανθρωπότητα σε νέα επιτεύγματα και νέους δρόμους. Υπάρχει ένα 5% που οδηγεί τις εξελίξεις και συνεχώς προσπαθεί, καινοτομεί και προσφέρει. Φανταστείτε που και πως θα ήταν ο κόσμος σήμερα εάν δεν υπήρχαν οι φιλόσοφοι, οι εφευρέτες, οι μεγάλοι επιστήμονες, οι μεγάλοι πολιτικοί, οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Φανταστείτε που θα ήταν ο κόσμος εάν δεν υπήρχαν άνθρωποι να τους ακολουθήσουν όλους αυτούς, να ενστερνισθούν τις ιδέες τους και να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Επειδή σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη, να σκεφτούμε περισσότερο, να σκεφτούμε καλύτερα, να βρούμε νέες λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους, να αφήσουμε τον παλιό εαυτό μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης ζωής. Εάν συνεχίσουμε να είμαστε έτσι όπως είμαστε σήμερα, θα συνεχίσουμε να έχουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα. Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας, πρέπει να βελτιώσουμε τη σκέψη μας!

*** Τα παραπάνω αποτελούν μέρος ομιλίας-σεμινάριο με τίτλο: Αλλάξτε τη σκέψη σας, αλλάξτε τη ζωή σας!» Η ομιλία-σεμινάριο προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε Φορείς και Συλλόγους που επιθυμούν να προσφέρουν στα μέλη τους μια νέα προοπτική στη ζωή τους!

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering GeologistΜ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.21771 δευτερόλεπτα