Επιχειρηματική επιτυχία

Επιχειρηματικότητα - Kαλοί στα βασικά!


Όταν ένας προπονητής πηγαίνει σε μια ομάδα, το πρώτο πράγμα που κοιτάζει είναι εάν οι παίκτες του γνωρίζουν τα βασικά. Εάν γνωρίζουν να κοντρολάρουν τη μπάλα, να σουτάρουν σωστά, να πασάρουν σωστά, πώς να τοποθετούν το σώμα τους σωστά, εάν παίζουν ομαδικά και άλλα παρόμοια. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς ως προπονητής να προχωρήσεις και να διδάξεις τακτικές, συστήματα και αυτοματισμούς στο παιγνίδι, εάν οι παίκτες σου δεν γνωρίζουν τα βασικά. Πρώτα πρέπει να μάθουν τα βασικά και μετά να επεκταθούν σε κάτι περισσότερο.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με την επιχειρηματικότητα. Δεν μπορείς να επιτύχεις τα αποτελέσματα που επιδιώκεις εάν δεν γνωρίζεις τα βασικά. Δεν μπορείς να μιλάς για προϊόντα, για marketing, για διαφήμιση, για πελάτες, για προμηθευτές, για επεκτάσεις, για επενδύσεις, για δάνεια, για παραγγελίες, για εξοπλισμούς όταν δεν γνωρίζεις τα βασικά. Δεν μπορείς τρέχεις σε δικηγόρους, σε οικονομολόγους, σε λογιστές για να τους συμβουλευτείς, όταν δεν γνωρίζεις τα βασικά.

Τι σημαίνει να γνωρίζεις τα βασικά; Σημαίνει να γνωρίζεις:

· Τι κάνεις,
· Πως το κάνεις
· Γιατί το κάνεις!

Μην σας προκαλεί εντύπωση! Πολύ λίγοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι γνωρίζουν τα βασικά. Πολύ λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν να απαντούν σωστά στις παραπάνω ερωτήσεις. Αυτό έχει διαπιστωθείαπό έρευνες και μελέτες. Και μάλιστα, αυτός είναι ο πιο βασικός λόγος που το 80% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν τα πρώτα 3 χρόνια και το 90% στα 5 πρώτα χρόνια από την ίδρυσή τους.

Για να λειτουργήσετε αποτελεσματικά ως επιχειρηματίες, ειδικά σε δύσκολους καιρούς, καλόν θα είναι να επανεξετάσετε τα βασικά. Προσπαθήστε να απαντήσετε σωστά στις παραπάνω βασικές ερωτήσεις. Μέσα από αυτές τις απαντήσεις θα βρείτε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε την επιχείρησή σας πιο παραγωγικά, πιο αποδοτικά και κυρίως πιο αποτελεσματικά!

 

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist
Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης 
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας 
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr

 

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.12874 δευτερόλεπτα