Επιτυχημένη επιχειρηματικότητα!


Όσους επιχειρηματίες και αν ρωτήσετε «Τι είναι επιχειρηματικότητα;», τόσες διαφορετικές απαντήσεις θα πάρετε. Ο λόγος είναι ότι κάθε επιχειρηματίας είναι αυτοδίδακτος, είναι εμπειρικός, ασκεί την επιχειρηματικότητα με τον δικό του προσωπικό τρόπο και ως εκ τούτου έχει τη δική του άποψη για το τι είναι επιχειρηματικότητα. Εύλογα θα ρωτήσετε. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορισμός για την επιχειρηματικότητα;

Παρότι τα βιβλία των οικονομικών ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, την προσεγγίζουν από την πλευρά της οικονομίας, παραβλέποντας την πλευρά αυτής καθεαυτής της δραστηριότητας, η οποία έχει να κάνει με την Ψυχολογία, της Επικοινωνία, την Κοινωνιολογία, την Ιστορία, την Ανθρώπινη Νοοτροπία και Συμπεριφορά. Εάν θελήσουμε να ποσοτικοποιήσουμε αυτή τη σχέση, θα λέγαμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι 80%  Ψυχολογία, Επικοινωνία, Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρώπινη Νοοτροπία και Συμπεριφορά και 20% Οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος που η οικονομική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας δεν επαρκεί για να διαμορφώσει και να δημιουργήσει επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, όσοι θέλετε να ασχοληθείτε αποτελεσματικά με την επιχειρηματικότητα και να έχετε αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον τομέα του 80% και όχι στον τομέα του 20%. Εάν το ψάξετε λίγο περισσότερο, στον τομέα του 20%, ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς αυτό είναι ένα κομμάτι, το οποίο μπορεί να το αναθέσει σε λογιστές, οικονομολόγους και άλλους τεχνοκράτες. Αντίθετα, το κομμάτι του 80%, αυτό που αφορά αυτή καθεαυτή την επιχειρηματικότητα, πρέπει να το κατέχει και να το εφαρμόζει καλά ο ίδιος, ώστε να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τους άλλους, που είναι και το ζητούμενο.

Παρότι δεν υπάρχουν «μαγικές συνταγές» για την εφαρμογή της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας, υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις για να επιτυγχάνετε καλύτερα αποτελέσματα. Οι στρατηγικές αυτές έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο δράσης του επιχειρηματία, ώστε να οργανώνει και να λειτουργεί την επιχείρησή του καλύτερα και να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τους άλλους. Οι στρατηγικές αυτές είναι εδώ και χρόνια γνωστές, αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης κορυφαίων επιχειρηματιών και διδάσκονται σε σεμινάρια κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών παγκόσμιας εμβέλειας.

Εάν ασχολείστε ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την επιχειρηματικότητα, οι γνώσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την κατάλληλη ψυχολογία, να ξεκινήσετε σωστά και να έχετε αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Μάθετε περισσότερα για την Εφαρμοσμένη Επιχειρηματικότητα εδώ.

ΝέστοραςΙ. Κολοβός
- Engineering Geologist
Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης 
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας 
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.11101 δευτερόλεπτα