Επιχειρηματικότητα – Επιχειρηματικές γνώσεις!


Η έλλειψη γνώσεων, η έλλειψη δεξιοτήτων, η έλλειψη εμπειριών και οι μειωμένες ψυχικές αντοχές, αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς τις κύριες πηγές προβλημάτων στην επιχειρηματικότητα.

Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, αντιπροσωπεύουν το 80% των αιτιών των προβλημάτων και αφορούν αποκλειστικά τους επιχειρηματίες, οι περισσότεροι επιχειρηματίες δαιμονοποιούν το υπόλοιπο 20% των αιτιών των προβλημάτων, που προέρχονται απ’ έξω από την επιχείρηση, ως αιτία της αδυναμίας τους να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Τα παραπάνω εξηγούν γιατί είναι πολύ λίγοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι επιτυγχάνουν και πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι αποτυγχάνουν. Οι μεν πρώτοι ασχολούνται με το πώς θα βελτιώσουν τον εαυτό τους και την επιχείρησή τους, οι δε δεύτεροι, αντί να ασχολούνται με αυτά τα οποία τους αφορούν και αυτά τα οποία μπορούν να διορθώσουν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, έξω από τον εαυτό τους, και έξω από την επιχείρησή τους.

Η προσέγγιση αυτή των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας δεν είναι αυθαίρετη, ούτε είναι σημερινή. Έχει προκύψει από μελέτες ετών, από αναγνωρισμένους οργανισμούς και πανεπιστήμια και επιβεβαιώνεται από τα καθημερινά αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Όμως,

  • · Τι κάνουν οι επιχειρηματίες για όλα αυτά;
  • · Πώς τα αντιμετωπίζουν;
  • · Με ποιες γνώσεις τα αντιμετωπίζουν;

Για να το θέσουμε διαφορετικά. Ας υποθέσουμε ότι το κράτος λύνει σήμερα όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων και δίνει και κίνητρα ανάπτυξης. Σε τι αλλάζει αυτό την επιχειρηματική ικανότητα του επιχειρηματία; Σε τι αλλάζει τις γνώσεις του; Σε τι αλλάζει τις δεξιότητές του; Σε τι αλλάζει τις εμπειρίες του; Σε τι αλλάζει τις ψυχικές αρετές και ψυχικές αντοχές του; Σε τι αλλάζει τις συνήθειές του και τις συμπεριφορές του;

Τα παραπάνω ερωτήματα «θέτουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και αποτελούν μια καλή αφορμή, για προβληματισμό και βελτίωση της επιχειρηματικής σκέψης, της επιχειρηματικής δράσης και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Μάθετε περισσότερα για την Εφαρμοσμένη Επιχειρηματικότητα εδώ.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist
Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης 
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας 
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
-
www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13197 δευτερόλεπτα