Προσωπική Ανάπτυξη

Δύο σημαντικές ερωτήσεις για μέγιστη αποτελεσματικότητα!


Στον κόσμο της οικονομίας, του ανταγωνισμού, καθώς και σε όλους τους τομείς της ζωής, εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν έχει σημασία το πόσο θα προσπαθήσετε ή πόσο θα κουραστείτε. Σημασία έχει να είστε αποτελεσματικοί, γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ανταμείψει τις προσπάθειές σας.

Υπάρχουν δύο ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να ρωτάτε συχνά στον εαυτό σας ώστε να τον κρατάτε συνεχώς προσηλωμένο στον πιο σημαντικό στόχο σας.

Η πρώτη ερώτηση είναι:

Α) Ποιά ή ποιές είναι οι δραστηριότητές μου, οι οποίες μου αποφέρουν τη μέγιστη αξία;

Για να το θέσουμε διαφορετικά, ποιοί είναι οι πιο σημαντικοί στόχοι σας, που πρέπει να πετύχετε, ώστε να συνεισφέρετε τα μέγιστα στην εργασία σας, στην οικογένειά σας, στη ζωή σας γενικότερα;

Αυτή είναι μια από τις πλέον σημαντικές ερωτήσεις, που μπορείτε να ρωτάτε και να απαντάτε σε καθημερινή βάση. Πρώτα ρωτήστε τον εαυτό σας, μετά ρωτήστε τον εργοδότη σας, τους συνεργάτες σας, τους φίλους σας, την οικογένειά σας.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει ποιές είναι οι δραστηριότητές σας που σας αποφέρουν την μέγιστη αξία και να θέσετε τους στόχους σας.

Η δεύτερη ερώτηση που μπορείτε να ρωτάτε στον εαυτό σας συνεχώς είναι:

Β) Τι είναι αυτό που μπορώ μόνον εγώ να κάνω, και εάν το κάνω θα δημιουργήσει την πραγματική διαφορά;

Η ερώτηση αυτή ανήκει στον Peter Drucker, τον γκουρού του σύγχρονου management και είναι μια πολύ εύστοχη ερώτηση για να μπορέσετε να είστε αποτελεσματικοί. "Τι είναι αυτό που μπορώ μόνον εγώ να κάνω, και εάν το κάνω θα δημιουργήσει την πραγματική διαφορά"; Αυτό είναι κάτι, το οποίο μόνον εσείς μπορείτε να κάνετε και κανένας άλλος και εάν το κάνετε καλά, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σας και την καριέρα σας. Η απάντησή σας στο ερώτημα αυτό προσδιορίζει και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά σας στην αγορά εργασίας, για το οποίο θα είστε περιζήτητοι και πολύ καλά αμειβόμενοι. Ποιά λοιπόν είναι η απάντησή σας σ’ αυτή την ερώτηση;

Μάθετε πως να βάζετε και να επιτυγχάνετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους! Κάντε κλικ ΕΔΩ!


Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.,
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Πτυχιούχος Οργάνωσης 
και Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.18649 δευτερόλεπτα