Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Αγροτική επιχειρηματικότητα – Υπάρχουν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες


 

Οι περισσότεροι οι οποίοι ασχολείστε ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την αγροτική επιχειρηματικότητα, επικεντρώνετε και εστιάζετε κυρίως στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Ωστόσο εξαιρετικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο ο τομέας της μεταποίησης, όσο και ο τομέας των υπηρεσιών, οι οποίοι δημιουργούν θαυμάσιες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, πλούτου και ικανοποιητικού εισοδήματος.

Η αγροτική επιχειρηματικότητα αποτελεί μια πολύ σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς συνδέεται άμεσα με τις βασικές ανάγκες διατροφής του ανθρώπου. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε ενασχόληση με την αγροτική επιχειρηματικότητα διαθέτει άριστες προοπτικές επιχειρηματικής επιτυχίας, αρκεί να εφαρμοστεί σωστά.

Όσοι σκέφτεστε ή θέλετε να ασχοληθείτε με την αγροτική επιχειρηματικότητα και δεν διαθέτετε αγροτικές εκτάσεις ή εγκαταστάσεις, μη μένετε προσκολλημένοι μόνον στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Δείτε την τυποποίηση, δείτε την μεταποίηση, δείτε τον τομέα των υπηρεσιών. Πάντα θα υπάρχουν ανάγκες και πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για να σας προσφέρουν ένα καλό εισόδημα και μια σχετική οικονομική άνεση.

Αυτού του είδους η αγροτική επιχειρηματικότητα απαιτεί τόσο γνώσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων, αλλά γνώσεις επιχειρηματικότητας και λειτουργίας επιχειρήσεων. Στον αγροτικό τομέα, πολλοί είναι αυτοί που παράγουν, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να πουλάνε και να διαθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στην αγορά. Αυτό το μεγάλο κενό μπορείτε να το καλύψετε εσείς και να δημιουργήσετε την δική σας επιτυχημένη επιχείρηση. Σε μια εποχή όπου η διεύρυνση των αγορών και ο ανταγωνισμός διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, ο τομέας τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων πάντα θα προσφέρει ευκαιρίες επιχειρηματικής δράσης.

 

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist
Μ.Sc. 
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Πτυχιούχος Οργάνωσης  
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας  
& Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.13127 δευτερόλεπτα