Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Αγροτική επιχειρηματικότητα – Μια επικερδής δραστηριότητα


Η αγροτική επιχειρηματικότητα αποτελεί μια επικερδή δραστηριότητα για όσους σκέφτονται και είναι διατεθειμένοι να την ασκήσουν σωστά και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους της αγοράς.

Αγροτική επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς να παράγεις αγροτικά προϊόντα. Αγροτική επιχειρηματικότητα είναι να αξιοποιείς όλο το φάσμα της καθετοποιημένης παραγωγής και να δημιουργείς προστιθέμενη αξία. Αυτό όμως προϋποθέτει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετικό τρόπο δράσης.

Όσοι ασχολείστε ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την αγροτική επιχειρηματικότητα καλόν είναι να εμπλουτίστε τις γνώσεις σας, σε ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική σκέψη και επιχειρηματική δράση. Θα πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε δημιουργικά, αξιοποιώντας στο έπακρον όλα τα διατιθέμενα μέσα και πόρους. Θα πρέπει να μάθετε πώς να λειτουργείτε αποτελεσματικά, κερδίζοντας σε προσωπική ενέργεια, σε χρόνο και χρήμα.

Οι γνώσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα χωρίζονται σε δύο μεγάλους τομείς. Στον τομέα της τεχνογνωσίας για την παραγωγή των προϊόντων σας και στον τομέα των γνώσεων για την άσκηση της επιτυχούς επιχειρηματικότητας. Οι περισσότεροι αγρότες ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρώτο τομέα, αλλά ελάχιστοι ικανοποιούν τον δεύτερο τομέα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην ξέρουν και να μην μπορούν να πουλήσουν ή να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Εδώ δημιουργείται ένα τεράστιο κενό, το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρήσεων, με πολύ καλές προοπτικές και επιτυχημένα αποτελέσματα.

 

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc. 
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Πτυχιούχος Οργάνωσης  
και Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρήσεων
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.15002 δευτερόλεπτα