Επιχειρηματική επιτυχία

Επιχειρηματικότητα: 10 βήματα για την επιχειρηματική σας αναζήτηση!


Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μια θεωρητική ή αφηρημένη έννοια. Ούτε προσδιορίζεται με πολύπλοκους επιστημονικούς όρους και διατυπώσεις. Η επιχειρηματικότητα είναι μια απλή, εμπειρική, δημιουργική δραστηριότητα, την οποία, όσο περισσότερο την ασκείτε, τόσο καλύτερα τη μαθαίνετε και τόσο καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνετε. Την ασκούν και την αξιοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, όλων των εθνικοτήτων, όλων των ηλικιών, όλων των μορφωτικών και βιοτικών επιπέδων. Εάν θελήσουμε να δώσουμε έναν ορισμό για την επιχειρηματικότητα, θα λέγαμε ότι «η επιχειρηματικότητα είναι μια δραστηριότητα, η οποία, με σκοπό το κέρδος, βρίσκει εύκολες, γρήγορες, οικονομικές λύσεις στα προβλήματα κάλυψης των αναγκών των ανθρώπων και ανταμείβεται γι’ αυτό». Η επιχειρηματικότητα είναι μια δραστηριότητα που πηγάζει από ανθρώπους και απευθύνεται σε ανθρώπους. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, πάντα θα υπάρχουν ανάγκες, οι οποίες θα επιζητούν λύσεις και τις οποίες οι ικανοί, οι δραστήριοι και έξυπνοι επιχειρηματίες θα ανακαλύπτουν, θα αξιοποιούν και θα κερδίζουν! Μπορείτε κι εσείς σήμερα να είστε ένας από αυτούς! Μπορείτε κι εσείς από σήμερα κιόλας να αρχίσετε να σκέφτεστε διαφορετικά, να αποφασίζετε διαφορετικά και να ενεργείτε διαφορετικά. Να αρχίσετε να ψάχνετε για αγορές, να ψάχνετε για προβλήματα της αγοράς και να αρχίσετε να σκέφτεστε λύσεις γι αυτά. Αφήστε τις κριτικές, αφήστε τις διαπιστώσεις, τις στείρες αντιπαραθέσεις, τις μεμψιμοιρίες, οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή και σας αφαιρεί ενέργεια και κοιτάξτε μπροστά. Πάρτε αποφάσεις, βάλτε στόχους, αξιοποιήστε τον χρόνο σας και περάστε στη δράση!

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι «παιχνίδι» οικονομίας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα «παιχνίδι» σκέψεων, αποφάσεων και κυρίως δράσεων. Είναι θέμα επιχειρηματικής σκέψης, επιχειρηματικής νοοτροπίας και διάθεσης. Είναι θέμα που άπτεται της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι θέμα καθημερινών συναλλαγών, με τους πελάτες να ζητούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες και τους επιχειρηματίες να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα κάλυψης αυτών των αναγκών. Τόσο απλά!

Μιλώντας για επιχειρηματικότητα, αξίζει να επισημάνουμε ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της! Απαιτεί καλή προετοιμασία, υπευθυνότητα, συνέπεια, συνέχεια, υπομονή κι επιμονή. Απαιτεί γνώσεις, ταλέντο ή ταλέντα, δεξιότητες, εμπειρίες, ψυχικές αρετές και ψυχικές αντοχές. Προσπαθείτε πάντα να γίνεστε καλύτεροι! Μπορείτε να τα καταφέρετε! Όπως τα κατάφεραν κάποιοι άλλοι με λιγότερα προσόντα από εσάς, έτσι - και ακόμη καλύτερα - μπορείτε να τα καταφέρετε κι εσείς! Σκεφτείτε θετικά, σκεφτείτε αισιόδοξα, με το βλέμμα στο μέλλον και αναλάβετε δράση! Έχετε ικανότητες, έχετε δυνατότητες. Αξιοποιήστε τις! Μη στέκεστε στα προβλήματα! Επικεντρώστε και εστιάστε στις λύσεις! Εάν κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλάξτε το εσείς! Αξίζετε περισσότερα, αποκτήστε περισσότερα! Αρκεί να ξεκινήσετε σήμερα! Αρκεί να ξεκινήσετε τώρα!

10 βήματα για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας αναζήτηση!

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα στην επιχειρηματική σας αναζήτηση.

1. Αποφασίστε και δεσμευθείτε ότι θα ασχοληθείτε με τα βήματα αυτά σοβαρά.

2. Ό,τι σκέφτεστε και ό,τι σχεδιάζετε, να το γράφετε σε ένα σημειωματάριο.

3. Ψάξτε την αγορά, συζητήστε με επαγγελματίες και επιχειρηματίες, εντοπίστε μια ανάγκη και προσπαθήστε να βρείτε λύση, για την ικανοποιήσετε! Ψάξτε σε έναν κλάδο της οικονομίας, εντοπίστε ένα πρόβλημα και προσπαθήστε να δώσετε λύση! Ψάξτε για προβλήματα ανθρώπων και προσπαθήστε να δώσετε λύσεις που τους ικανοποιούν!

4. Επικεντρώστε στην ικανοποίηση των ανθρώπων! Οι άνθρωποι είναι αυτοί που θα κρίνουν εάν η λύση ή οι λύσεις που τους προσφέρετε τους ικανοποιούν και θα σας πληρώσουν γι αυτό.

5. Δουλέψτε προσωπικά και ιδρώστε για όλα αυτά. Οι λύσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Πρέπει εσείς οι ίδιοι να τις αναζητήσετε, να τις σκεφτείτε και να τις βάλετε να δουλέψουν.

6. Σκεφτείτε καινοτόμα! Δεν είναι ανάγκη να γίνετε εφευρέτες. Και η παραμικρή λεπτομέρεια, η παραμικρή βελτίωση σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

7. Σκεφτείτε λύσεις! Μη μένετε στο πρόβλημα. Το πρόβλημα ούτως ή άλλως υπάρχει. Όσο παραμένει άλυτο, τόσο θα προσφέρει την ευκαιρία ή τις ευκαιρίες να βρείτε τη λύση και να κερδίσετε.

8. Μην περιμένετε από τους άλλους να σκεφτούν για εσάς και να λύσουν τα δικά σας προβλήματα. Αυτοί έχουν δικά τους προβλήματα για να ασχοληθούν.

9. Αναλάβετε υπευθυνότητα σε ότι κι αν κάνετε. Εσείς έχετε την ευθύνη του εαυτού σας.

10. Πάντα να σκέφτεστε ως εξής: Εάν υπάρχει λύση θα την βρω εγώ!

Μάθετε τώρα τις "Βασικές Αρχές της Επιχειρηματικότητας" και ξεκινήστε από καλύτερη αφετηρία την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist
Μ.Sc. 
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Πτυχιούχος Οργάνωσης  
και Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- info@expertsacademy.gr

 


Σχολιάστε

NewsLetter

 

Δείτε μας στο Facebook

Είσοδος

E-mail
Κωδικός Πρόσβασης
 
 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.12751 δευτερόλεπτα